دارو هایی درمان آلزایمر تا دهه آینده در اختیار عموم قرار می گیرد
به گفته پروفسور جان هاردی ، احتمال می رود که تا سال ۲۰۲۵ دارو هایی بدست بیایند که سن ابتلا به زوال عقل را به شدت به تعویق اندازد.
متخصصان پیش بینی کرده اند که تا دهه آینده راه درمانی برای آلزایمر بدست خواهد آمد که مانند دارو های دیگر بتوان تجویز کرد و از آغاز بیماری جلوگیری به عمل آورد .
در مصاحبه ای با پروفسور جان هاردی متخصص اعصاب و روان از دانشگاه “یو سی ال” لندن ، تحقیقات انجام شده بر روی داروهای کنونی به قدری امید بخش است که ما به آینده بسیار خوش بین هستیم .
به گفته پروفسور هاردی بسیار محتمل است که دارو هایی تا سال ۲۰۲۵ بدست بیایند که به شدت سن ابتلا به زوال عقل را به عقب برانند .
پروفسور دیوید تیلور ، دانشکده داروسازی دانشگاه “یو سی ال” : ” افراد و خانواده هایی که در معرض خطراتی مانند بیماری آلزایمر هستند افق های روشن تری را خواهند دید.”
پروفسور هاردی افزود: من فکر می کنم تا سال ۲۰۲۵ ما به هدفمان در راه های درمان خواهیم رسید. همه ی ما برای آزمایشاتی که بر روی دارو ها در حال انجام گرفتن است بسیار هیجان زده ایم. در سال پیش رو خواهیم یافت که آیا در آغاز عصری جدید برای درمان بهتر جهت کاهش سرعت پیشرفت یا حتی توقف بیماری آلزایمر قرار داریم یا نه.
من اطمینان دارم که تا دهه ی آینده راه های مؤثر تری برای پیش گیری یا کاهش دادن سرعت زوال عقل خواهیم یافت. تا سال ۲۰۲۵ چنین پیشرفت هایی بالغ بر یک میلیون نفر را فقط در کشور انگلستان بهره مند خواهد کرد.
تابستان گذشته غول داروسازی ” الی لیلی” اعلام کرد که آزمایشات اولیه نشان می دهد که داروی “سولانزوماب” میتواند تا یک سوم احتمال ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد.
این اولین باری است که یک دارو به جای آن که روی علائم کار کند بر پایه های یک بیماری با حذف کردن پلاک های چسبان آمیلوید که باعث توقف سلول های مغزی از ارتباط با یک دیگر می شود ، کار می کند.
این دارو برای تزریق تجویز می شود اما متخصصان بر این باورند که زمانی می رسد که افراد با احتمال زوال عقل می توانند دارو هایی برای پیش گیری مصرف کنند. مانند “استاتین” که برای پیش گیری از حمله قلبی تجویز می شود.
دکتر سایمن رایلی ، مدیر تحقیقات در تحقیقات آلزایمر انگلستان : ما در مرحله ای نیستیم که دارویی مانند استاتین تولید کنیم. داروی بدست آمده بسیار گران خواهند بود .
اما می توان گفت که اگر بتوانیم افراد مستعد به زوال عقل را تشخیص دهیم ، دور از دسترسی نیست که بتوان چنین دارو هایی را ساخت.
در حال حاضر ۸۵۰۰۰۰ نفر در بریتانیا با زوال عقل دست و پنجه نرم می کنند که پیش بینی می شود این آمار تا سال ۲۰۲۵ به یک یا دو ملیون افزایش یابد.
ولی هنوز جای امیدواریست چون از دهه ۱۹۸۰ به دلیل بهبود شیوه ی زندگی آمار زوال عقل تا ۲۰ درصد کاهش پیدا کرده است. این به این معناست که مردم دیگر مبتلا به بیماری هایی مانند آلزایمر زودتر از موعد نمی شوند.
مطالعات اخیر در دانشگاه کمبریج نشان می دهد که کلسترول بدن می تواند باعث عارضه های مغزی شود. پس داشتن رژیم غذایی مناسب می تواند تا ۳۰ درصد از موارد را پیش گیری کند.
پروفسور هاردی افزود : کاهش تعداد بیماران مسن می تواند نشان دهنده ی آن باشد که ما در کنترل کلسترول پیشرفت کرده ایم.
دکتر داگ براون ، مدیر تحقیقات و پیشرفت در ” آلزایمر سوسایتی” افزود : پیشرفت در راه های درمان برای کاهش سرعت از دست رفتن حافظه در بیماری آلزایمر بدون شک می تواند نقطه ی عطفی در عارضه های ذهنی باشد و تغییر شگرفی در زندگی بیماران.
ما هم اکنون به پیشرفت های بسیار مهمی در زمینه فهم از آن چه در مغز می گذرد تا اختلالات ذهنی شکل گیرد و کار های مورد نیاز برای درمان آن رسیده ایم.
دیم گیل مرگان ، مسؤول گروه “ان اچ سی” : زوال عقل از بی رحم ترین بیماری هاست. خانواده بیمار خرد شدنش را می بینند. بدن سالم می ماند اما فرد را به مرور زمان از دست می دهند.
اطلاعات ما از زوال عقل ۲۰ سال جلو تر از دانشمان نسبت به سرطان است.
ما هم اکنون در زمان مهمی در بحث زوال عقل قرار داریم. این یک بمب ساعتی است. این یک شرایط وحشتناک است و نیاز داریم که تلاش بیشتری در این زمینه نسبت به گذشته انجام دهیم. در هیچ زمانی سازمان های خدمات درمانی و اجتماعی به این اندازه ضعیف نشده بودند.
منبع: آشپزباشی ، ترجمه شده از تلگراف نیوز
نوشته دارو هایی درمان آلزایمر تا دهه آینده در اختیار عموم قرار می گیرد اولین بار در آشپزی با آشپزباشی پدیدار شد.